Θρησκευτικός Τουρισμός

Ο Θρησκευτικός τουρισμός συνδέεται με την επίσκεψη στα βυζαντινά μνημεία, στα μνημεία εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, σε εκκλησίες και σε μοναστήρια. Συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα. Εκτός από τα ταξίδια σε Χριστιανικά Ορθόδοξα μοναστήρια, όπως του Όρους Άθω και των Μετεώρων, οι επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα για να θαυμάσουν και να μελετήσουν τα μοναδικά βυζαντινά και μετα-βυζαντινά αριστουργήματα, όπως εικόνες και εικονογραφίες, μωσαϊκά, τοιχογραφίες και ιερά.

Ο θρησκευτικός τουρισμός αφορά και τους προσκυνητές τουρίστες, στους οποίους επικρατεί αποκλειστικά το θρησκευτικό κίνητρο αλλά και τους τουρίστες που συνδυάζουν το ταξίδι τους και με άλλες δραστηριότητες.

Υπάρχουν ανεξάντλητοι θρησκευτικοί προορισμοί σε όλη τη Ελλάδα ανά περιοχή, σε βουνό και θάλασσα, με αναρίθμητα θρησκευτικά μνημεία, ιστορικούς ναούς, μονές, προσκυνήματα, μουσεία, Βυζαντινά μνημεία UNESCO και αρχαιολογικοί χώροι. Ο ταξιδιώτης – προσκυνητής έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε αυτά που θα επιλέξει ανάλογα με τις επιθυμίες του, τις θρησκευτικές εορτές και τις εκδηλώσεις που υπάρχουν τη δεδομένη εποχή.

Religious Tourism in Greece

Μερικά από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας είναι:

  • Η Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους
  • Τα μοναστήρια των Μετεώρων
  • Το νησί της αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη, η Πάτμος
  • Το Βυζαντινό Μοναστικό κέντρο του Παπικίου, Ροδόπη
  • Οι περιοχές όπου ταξίδεψε ο Άγιος Παύλος
  • Οι ιεροί χώροι και εκκλησιές αφιερωμένοι στην Παναγία στην Τήνο

Religious Tourism in Greece